A csatlakozás előnyei

Biztonságosabb, gyorsabb, hatékonyabb információáramlás a Pénztár és Partnerei között.


A Portál működése

A Portál elsődleges célja, hogy a Pénztárhoz átutalt munkáltatói hozzájáruláshoz, egyéni befizetéshez kapcsolódó tagdíjlisták közvetlenül beküldhetők legyenek a Pénztár részére.

A tagdíjlisták feltöltésére lehetőség van:

  • kézi rögzítéssel,
  • korábban feldolgozott listák másolásával, és annak szerkesztésével,
  • fájl beolvasásával,
  • fájl üzenethez csatolásával.

A Portálra feltöltött tagdíjlisták állapotáról a regisztrált kapcsolattartó folyamatosan tájékozódhat.

Egyeztető listák kérhetők le a Portál felületén keresztül, ill. a munkáltatóhoz tartozó munkavállaló pénztártagok listája is nyomon követhető.


Fájl beolvasása, támogatott fájlformátumok

Amennyiben a tagdíjlistát fájl beolvasásával szeretné a Pénztár felé továbbítani, az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • A Portál a Nyugdíjpénztár által rendszeresített formátumban küldött tagdíjlistákat képes automatikusan feldolgozni. "MKB Nyugdíjpénztár formátuma" letöltése itt.
    Fontos, hogy a fájl beolvasásakor az állomány típusánál ki kell választani, hogy "MKB Nyugdíjpénztár formátuma".
  • Amennyiben ettől eltérő, saját formátumban kívánja a listát csatolni:
    Ha a Portál az Ön által korábban küldött formátumot fel tudja dolgozni, akkor az állomány típusa ablakban a "Munkáltató saját formátuma" megnevezés is megjelenik, és ezt kell kiválasztani.

Egyéb esetben automatikus beolvasásra nincs lehetőség, csak a fent említett kézi rögzítéssel, korábbi tagdíjlista másolásával vagy üzenethez csatolással továbbítható adat a Pénztár részére.


Részletes tájékoztató az MKB Nyugdíjpénztár Munkáltatói Portál bevezetéséről


Regisztráció

A Portál szolgáltatásai regisztrációt követően vehetők igénybe. A regisztrációs adatlapot kitöltve, kapcsolattartót jelölve, cégszerűen aláírva szükséges a Pénztár levelezési címére megküldeni (1821 Budapest, Váci utca 38.) vagy személyesen a Pénztár ügyfélszolgálatán (1134 Bp., Dévai utca 23.), vagy bármely MKB bankfiókban leadni. A regisztrációs lapon egyszerre több kapcsolattartó is megjelölhető.